Blog

Een koffie met... Charlotte Bakker

3 april 2024
Geplaatst door TeamElzenhagen

In deze interviewreeks "Een koffie met…" gaan we in gesprek met de betrokkenen van het project Elzenhagen Zuid. De verkoopmanagers, projectontwikkelaars, architecten, ze komen allemaal aan bod. Zodat jij kunt lezen wat er zich afspeelt achter de schermen van Elzenhagen Zuid. Vandaag gaan we in gesprek met Charlotte Bakker, projectmanager gebiedsontwikkeling Elzenhagen Zuid bij de Gemeente Amsterdam. 

Hoi Charlotte, super dat we je mogen interviewen over wat je doet voor Elzenhagen Zuid. Wat betekent het als je projectmanager gebiedsontwikkeling bent? 
Als projectmanager gebiedsontwikkeling werk ik telkens voor andere gebieden in Amsterdam, soms in de voorbereiding van een project en soms in de uitvoering. De projecten bestaan vaak uit een combinatie van woningbouw, voorzieningen en openbare ruimte. Een project in uitvoering zoals Elzenhagen Zuid is heel leuk, omdat het complex en concreet tegelijk is. Je ziet buiten direct de resultaten van het werk, waarvoor we het doen. 

Wat is precies jouw rol binnen het project Elzenhagen Zuid?
Projectmanager van het gemeentelijk projectteam. Ons team bestaat uit deskundigen met verschillende achtergronden, mijn doel is dat we met elkaar een hecht en efficiënt team vormen en ik stuur namens de gemeente op planning, budget en kwaliteit. We zorgen ervoor dat er buiten gebouwd kan worden en goede openbare ruimte wordt aangelegd. Tegelijkertijd proberen we alles in zo goed mogelijke banen te leiden voor de omgeving. 

Dat klinkt heel waardevol! Kan je iets vertellen over waar je op dit moment mee bezig bent voor Elzenhagen Zuid?
We hebben twee gronduitgiftes afgerond voor bij elkaar 284 woningen (sociale huur, middeldure huur en vrije sector), we treffen voorbereidingen voor de bouw van de volgende woonblokken, moskee en middelbare school. Ook werken we de ontwerpen uit voor de openbare ruimte en de vijf toekomstige bruggen in Elzenhagen Zuid.

Wauw, veel verschillende bezigheden dus! Wat is het leukste wat je afgelopen jaar hebt mogen doen voor Elzenhagen Zuid?
Het collegebesluit voorbereiden om meer sociale huur te gaan bouwen in Elzenhagen Zuid.  In goede samenwerking met de ontwikkelaar is het gelukt dat al binnen een jaar, na dat besluit, gestart gaat worden met de bouw hiervan. En de opening van de nieuwe sporthal in Elzenhagen Zuid was ook een hoogtepunt, met de grootste LED-vloer van Nederland!

Wat is volgens jou het meest bijzondere aan wonen in Elzenhagen Zuid, iets wat misschien nog niet iedereen weet? 
Een combinatie van wonen in een parkachtige omgeving middenin het nieuwe centrum van Amsterdam Noord, op 4 minuten van station Amsterdam Centraal met de Noord/Zuidlijn en met landelijk Noord om de hoek. Een unieke plek in de stad dus. Wat niet iedereen weet is dat de nieuwe atletiekbaan in het zuidelijk deel van het Krijtmolenpark openbaar toegankelijk is, iedereen kan hier komen sporten. 

Dat is wel heel bijzonder, ja. Wat is jouw droom in één zin voor de buurt Elzenhagen Zuid?
Dat bewoners, scholieren, sporters en andere gebruikers zich hier zo thuis gaan voelen dat ze Elzenhagen Zuid missen als ze op vakantie zijn. 

Mooi, dankjewel. En tot slot leuk om te weten: waar ben je het liefst mee bezig buiten je werk om?
Naast mijn werk geniet ik van wonen in het centrum van Amsterdam en veel tripjes naar Texel, waar ik vandaan kom.

Heel leuk, Charlotte! Dankjewel voor dit interview. Ik wens je veel succes met de mooie ontwikkelingen in dit project. En zal zeker een bezoekje aan de nieuwe atletiekbaan brengen.