Nieuws

Terugblik op viering start bouw 27 februari 2024

4 maart 2024
Geplaatst door TeamElzenhagen

Wat een feest! Samen met de kopers van Parkvilla 6, 7 en 14 in Elzenhagen Zuid vierden we op dinsdag 27 februari 2024 de start bouw. De zonnige dag maakte de feeststemming compleet!

Het start bouw feest is de eerste gelegenheid waar de kopers zijn uitgenodigd op de bouwplaats van Bot Bouw. Met slechts de fundering van de drie Parkvilla’s in zicht, is het niet eenvoudig een voorstelling te maken hoe dit gebied in de toekomst transformeert naar een groen, parkachtig landschap.

Parkvilla 6, 7 en 14 zijn de eerste villa’s bestemd voor de particuliere koop. Parkvilla’s 1, 2, 4 en 5, bestemd voor de particuliere verhuur, zijn inmiddels in aanbouw en hebben het hoogste punt reeds bereikt. Parkvilla 3 bestaat uit sociale huurwoningen en is inmiddels opgeleverd en bewoond. Voor ons als CZAN, de ontwikkelaars AM en Blauwhoed, zijn start bouw feestjes een van de leukste activiteiten van ons werk. Het moment waarop we de toekomstige bewoners van onze projecten ontmoeten. De mensen voor wie wij ons werk doen!

Wie komen straks in de Parkvilla’s wonen?

Als ontwikkelaar starten we elk project met een uitgebreide doelgroep analyse. Welke doelgroepen willen we aanspreken en wat zijn hun woonwensen? Als we eenmaal in verkoop gaan is het altijd afwachten of de daadwerkelijke kopers binnen de vooraf bepaalde doelgroepen vallen. Ons streven in Elzenhagen Zuid is het ontwikkelen van een groene woonbuurt voor jong en oud. Nu Parkvilla 6, 7 en 14 bijna is uitverkocht, weten we wie als een blok zijn gevallen voor de kleinschalige appartementencomplexen, elk met een unieke architectuur? De feiten van onze kopers op een rij:

  • 86% van de kopers komt uit Amsterdam
  • Van de kopers uit Amsterdam komt maar liefst 52% uit Amsterdam Noord
  • 14% kopers komt van buiten Amsterdam, uit omliggende plaatsen en ook uit andere provincies
  • De jongste koper komt uit 1999 en de oudste koper uit 1943
  • Er komen zowel singles, stellen, gezinnen met jonge kinderen, empty nesters als senioren wonen
  • 41% van de kopers is 31 - 40 jaar, 17% is 51 - 60 jaar, 16% is 20 - 30 jaar, 11% is 61 - 70 jaar en 6% is 71 - 80 jaar

Kortom; we kunnen zeker stellen dat het profiel van de kopers aansluit bij onze ambitie om een gevarieerde woonbuurt te ontwikkelen voor jong en oud.

Sprekers 

Tamar Steenbergen van AM, die samen met ontwikkelingspartner Blauwhoed werkt aan de ontwikkeling van Elzenhagen Zuid, sprak de kopers toe en feliciteerde hen met hun nieuwe woning. Trots werd gesproken over het bouwproces door Andreas Muilwijk van aannemer Bot Bouw. Brahim Abid, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Noord, benadrukte de fantastische locatie van de Parkvilla’s: midden in het bruisende centrum van upcoming Amsterdam Noord. Een veelbelovende start voor de toekomstige bewoners!

Feestelijke handeling

Bij de feestelijke handeling waren de kopers aan zet. De kopers stonden op een rij, naast hun buren, met voor hun een lint van Elzenhagen Zuid en in hun hand de fraai gegraveerde schaar die ze bij binnenkomst hadden ontvangen. Gezamenlijk knipten de kopers het lint door als feestelijke handeling voor de start van de bouw van hun toekomstige woning. Na het doorknippen van het lint is er gezamenlijk geproost met alle kopers en projectbetrokkenen.

 

Een geslaagd feestelijke start bouw event van Parkvilla 6, 7 en 14 waar kopers hun nieuwe buren hebben ontmoet!